Modlitebné stretnutia

Ak chceš byť informovaný(á) o rôznych akciách (nielen) z oblasti "gay christians" vrámci Slovenska, či sveta, nevynechaj toto fórum.

Modlitebné stretnutia

Poslaťod someone » 17 Mar 2015, 19:37

Modlitebné stretnutia

Pozývame na modlitebné stretnutia, zdá sa nakoniec po rôznych výmenách inšpirácií, že asi 2 x do mesiaca.

Najskôr prišla inšpirácia/potreba na pravidelné modlitebné stretnutie – hodinku raz do mesiaca – venovanú modlitbám všeobecne za LGBT ľudí & vzťah kresťanov k LGBT ľuďom a naopak, a to zvlášť v SR…, teda aj za „celú situáciu okolo“... aj v súvislosti s celou „bojovou atmosférou“, čo v SR za posledné roky už vrcholila do extrémov, a teda aj za „pokoj&mier“ namiesto tej podivnej “vojny”... S tým sa ukázala aj možnosť priamo tie modlitebné stretnutia pretvárať aj na stretnutia „mierotvorné / mostotvorné“ – stretnutia, kde by sa v modlitbe a bez ohnivých debát a diskusií mohli stretnúť ľudia aj z inak „protichodných strán“... čo sa už ako tak aj v maličkých krokoch začína realizovať... Zatiaľ v úplnej jednoduchosti a skromnosti, v súkromnom byte.
Najbližšie asi štvrtok po Veľkej Noci, 9.4., 18:30. (niekomu nevyhovujú stredy, inému piatku, tak zatiaľ štvrtky sa nejako ujali)
Biblickou inšpiráciou týchto modlitebných stretnutí je text NZ o rozoslaní poslov až k „plotom a ohradám“, aby pozvali na svadobnú hostinu všetkých „marginalizovaných“... Mt 22, 1-10 / Lk, 14, 15-24.
Ako sa ďalej tieto modlitebné & “mostotvorné” stretnutia budú vyvíjať… nevieme… možno prejdú do iných fyzických priestorov… možno aj pod “zaštítenie” iným spoločenstvom… kto vie, hlavne nech sa čím viac ľudí modlí a prechádza od “vojny k priateľskému stretnutiu”, od predsudkov k poznaniu reálnych ľudí a ich príbehov… (hej, sen, ideál, vízia, možno zapadne prachom a možno aj nie…)


Zároveň však Fero navrhol, že by nebolo zlé, a plne sa pridávam, podobné pravidelné modlitebné stretnutie – hodinku raz do mesiaca – venovať vyslovene za nás konkrétne, teda za spoločenstvo tzv. Gay Christians Slovakia či gej-kresťanov zo Slovenska v tom konkrétnom užšom význame, nielen ako za LGBT populáciu, ale za naše konkrétne potreby, stretnutia, aktivity, vzťahy, komunikáciu, službu, web-stránku, online-komunitu, aj za celkom osobné potreby či ťažkosti konkrétnych ľudí z našich kruhov…
Priznám sa, ja to neviem až tak oddeliť a odlíšiť, ak sa modlím za jedno, modlím sa akosi aj za druhé :000, ale chápem základný rozdielny úmysel a celkom určite som za.
Tiež to miestne môže byť na onom súkromnom byte, ale časovo – navrhnite – piatky sa nehodia Ferovi – takže iný deň – a ak sa dohodneme ešte na nejakom dátume pred Veľkou Nocou bude fajn, ale už nie vo Veľký týždeň, čím vlastne ostáva len týždeň budúci…

Kto má záujem, návrhy, podnety píšte sem, prípadne viac info cez gaychristians.slovakia@gmail.com

Vďaka!

A vďaka každému kto sa k modlitbe pripojí, či už na diaľku či osobne.

SMWN
Pace et bene!

someone
Obrázok užívateľa
someone
 
Príspevky: 210
Registrovaný: 14 Sep 2013, 17:04

Re: Modlitebné stretnutia

Poslaťod fero » 17 Mar 2015, 22:14

Jéj, Mária, ďakujem pekne. Ja som to naše stretkárske modlenie strašne chcel (to, čo popisuješ v druhej polovici príspevku), a sľúbil som, že napíšem návrh na fórum, a potom som sa k tomu nejako nedostal. Tak som veľmi rád, že si to urobila ty.
Viem, že sa modlíme aj na normálnych, mesačných stretkách, ale podľa mňa dosť máličko. A na také osobnejšie modlitby sa tam nie každý cíti, sú tam noví ľudia atď.
Správne píšeš, že mne sa veľmi nehodia piatky. A som rád, že to môže byť u teba. Dúfam, že sa pridá čo najviac ľudí.

Len potom, keď budeš chcieť navigovať ľudí k sebe domov, pamätaj, že táto téma je vo verejnej časti fóra ;)
Obrázok užívateľa
fero
 
Príspevky: 125
Registrovaný: 31 Máj 2013, 18:44

Re: Modlitebné stretnutia

Poslaťod someone » 19 Mar 2015, 18:22

Navigácia na miesto modlitebných stretiek by bola asi najlepšia už cez náš email, alebo aj moj osobný, podľa toho kto by prejavil záujem.
:idea:
Pace et bene!

someone
Obrázok užívateľa
someone
 
Príspevky: 210
Registrovaný: 14 Sep 2013, 17:04

Re: Modlitebné stretnutia

Poslaťod someone » 01 Apr 2015, 19:53

:idea:
Pozývame na dve – rozdielne – modlitebné stretnutia v apríli

1.
“Modlitby pri plotoch”

Biblickou inšpiráciou týchto modlitebných stretnutí je text Evanjelia o rozoslaní poslov až k „plotom a ohradám“, aby pozvali na svadobnú hostinu všetkých „marginalizovaných“... (Mt 22,1-10/Lk, 14,15-24).

Nejde o aktivitu pod “hlavičkou” gay Christians Slovakia (ktorá je aj tak stále len spontánnou iniciatívou, nie organizáciou, a aj meno znamená len jednoducho – gej-kresťania zo Slovenska…), ale o aktivitu pár kresťanov, a to aj a hlavne hetero-kresťanov, ktorým leží na srdci, aby kresťania o LGBTI ľuďoch menej debatili, a viac sa za nich modlili, a viac im aj načúvali a poznávali ich…

Deň & Hodina: štvrtok 9.4., po 18:30 “schádzanie sa”, o 19:00 najneskôr začiatok modlitieb
Trvanie: min. 1 hod., max. 1 a pol hod., môže byť aj malé “agapé” s čajom a “keksíkmi” (ak si prinesieme... ;)
Miesto: súkromný byt (3-4 zástavky električkou od centra BA), maličká obývačka, max. 7-8 ľudí na gauči + 4-5 na koberci…, ostatní sú pozvaní pripájať sa na diaľku, aj každý deň…
V máji už dúfame vo väčšie priestory v centre BA.



2.
“Modlitby gej-kresťanov zo Slovenska”

Biblickou inšpiráciou týchto modlitebných stretnutí je text Evanjelia “Ak budú dvaja z vás na zemi jednomyseľne prosiť o čokoľvek, dostanú to od môjho Otca, ktorý je na nebesiach. Lebo kde sú dvaja alebo traja zhromaždení v mojom mene, tam som ja medzi nimi." (Mt 18, 19-20, prípadne ďalšie podobné).

Ide o aktivitu nielen pod “hlavičkou” gay Christians Slovakia, ale vyslovene o modlitebné stretnutie ľudí spojených v iniciatíve gay Christians Slovakia a pre ľudí z gay Christians Slovakia. O modlitby za nás a pre nás a – s nami ;) Aj celkovo za naše spoločenstvo a jeho vývoj, dozrievanie, budúcnosť, službu a vzťahy medzi nami, aj konkrétne za osobné potreby a úmysly jednotlivých ľudí, kto čo prinesie (či pošle…)

Deň & Hodina: NÁVRH - streda 22.4., po 18:30 “schádzanie sa”, o 19:00 najneskôr začiatok modlitieb
Trvanie: min. 1 hod., max. 1 a pol hod., môže byť aj malé “agapé” s čajom a “keksíkmi” (ak si prinesieme... ;)
Miesto: súkromný byt (3-4 zástavky električkou od centra BA), maličká obývačka, max. 7-8 ľudí na gauči + 4-5 na koberci…, ostatní sú pozvaní pripájať sa na diaľku, aj každý deň…
Zatiaľ by sme radi ostali v intimite súkromného bytu, časom závisí samozrejme aj od počtu záujemcov.


Vďaka každému, kto sa k modlitbám pripojí, čo aj na diaľku, hoci aj denne krátkym stíšením…
Pace et bene!

someone
Obrázok užívateľa
someone
 
Príspevky: 210
Registrovaný: 14 Sep 2013, 17:04

Re: Modlitebné stretnutia

Poslaťod someone » 21 Apr 2015, 22:01

Modlitebné stretnutia – update

Modlitebné stretnutia, ktoré sme rozbehli, sa aktuálne vyvíjajú nasledovne:

- naše vlastné, povedzme že naše “interné” modlitebné stretnutia za nás, o nás, pre nás, za naše spoločenstvo a jeho vývoj a dozrievanie, za našu službu aj vzťahy medzi nami, aj konkrétne za osobné potreby a úmysly jednotlivých ľudí, kto čo prinesie (či pošle…), teda za našich “stretkárov” aj “organizačných dobrovoľníkov”, naše potreby či ťažkosti, rast v láske a nesení dobrého ovocia, atď.;
teda tie modlitebné stretnutia, čo tu vyššie (predchádzajúce príspevky) boli označené ako “Modlitby gay-kresťanov zo Slovenska” by sa konečne mohli rozbehnúť aj konkrétne, aspoň teda sme si s Ferom povedali (dúfam, že nezabudol;), že sa budeme 1 x do mesiaca na modlitbe stretávať aj keby sme mali byť len 2, záujem ešte prejavil Peťo1, každému kto sa pridá, osobne či aspoň na diaľku, sa len potešíme
Konkrétne ste pozvaní na:
Deň & Hodina: streda 29.4., po 18:30 “schádzanie sa”, o 19:00 najneskôr začiatok modlitieb
Trvanie: min. 1 hod., max. 1 a pol hod., môže byť aj malé “agapé” s čajom a “keksíkmi” (ak si prinesieme... ;)
Miesto: súkromný byt (3-4 zástavky električkou od centra BA), maličká obývačka, max. 7-8 ľudí na gauči + 4-5 na koberci, ostatní sú pozvaní pripájať sa na diaľku, ale nejaký nával nehrozí.
Kto by mal záujem sa zúčastniť a nevie, kde je miesto, môže sa obrátiť na náš email gaychristians.slovakia@gmail.com
Konkrétne modlitebné úmysly môžete napísať aj tu na fórum, či už na verejný level, alebo dôvernejší interný
viewforum.php?f=26
viewforum.php?f=15



- modlitebné stretnutia, čo tu vyššie (predchádzajúce príspevky) boli označené ako modlitebné stretnutia pár kresťanov, a to aj a hlavne hetero-kresťanov, ktorým leží na srdci, aby kresťania o LGBTI ľuďoch menej debatili, a viac sa za nich modlili, a viac im aj načúvali a poznávali ich, sa postupne tiež vyvíjajú podľa všetkého dobrým smerom.
Vznikli už 2 takéto modlitebné iniciatívy, síce ako maličké semienko, ale svoje ovocie ponesú a ak treba, tak porastú.
Jedna z tých malých modlitebných iniciatív je v cirkvi evanjelickej,v zbore v Starom meste v BA, kde by sa pár ľudí chcelo takto na modlitbách stretávať raz do mesiaca, a kde sa môžeme pripojiť aj my. Začať by stretnutia mali v máji, podrobnosti dáme vedieť, len čo budeme vedieť.
Druhá modlitebná iniciatíva za ľudí “inak sexuálne cítiacich” je už aj rozbehnutá v katolíckej cirkvi v BA, dokonca už asi rok, avšak v takej diskrétnosti, že o nej vedel len maličký orkuh ľudí a v praxi ide o 2 dievčinky dobrej vôle, čo sa každý štvrtok stretnú v 1 z malých miestností Domu Quo Vadis asi na polhodinovú modlitbu. Či by bolo možné raz do mesiaca spolu s nimi absolvovať dlhšiu modlitbu, to sa ešte prejednáva, uvidíme ako sa veci vyvinú.
Hlavné je, že myšlienka “menej o homosexuáloch rozprávať, viac sa za nich, ich vzťah k Bohu a vzťah kresťanov k nim” modliť, sa šíri a nachádzajú sa hetero-kresťania ochotní dať svoj čas aj kus srdca na tento úmysel.

No, a naša osobná “modlitba” (taký blbý názov, asi by sme raz mohli dačo o “modlitbe” aj na stretku, že o čo vlastne ide…) – ak tá nie je denným chlebom, tak potom nás tie mesačné stretnutia až tak nevytrhnú, lebo budú len zapĺňať veľkú čiernu dieru :o

Nech nám modlitba zachutí, ako stretávanie s Milovaným, amen.
Pace et bene!

someone
Obrázok užívateľa
someone
 
Príspevky: 210
Registrovaný: 14 Sep 2013, 17:04

Re: Modlitebné stretnutia

Poslaťod someone » 27 Apr 2015, 21:41

:!:
ZMENA TERMÍNU:
Naše “interné” modlitebné stretnutia za nás, o nás, pre nás, za naše spoločenstvo a jeho vývoj a dozrievanie, za našu službu aj vzťahy medzi nami, aj konkrétne za osobné potreby a úmysly jednotlivých ľudí, kto čo prinesie (či pošle…), teda za našich “stretkárov” aj “organizačných dobrovoľníkov”, naše potreby či ťažkosti, rast v láske a nesení dobrého ovocia, atď.;
Deň & Hodina: ŠTVRTOK 30.4., po 18:30 “schádzanie sa”, o 19:00 najneskôr začiatok modlitieb
Trvanie: min. 1 hod., max. 1 a pol hod., môže byť aj malé “agapé” s čajom a “keksíkmi” (ak si prinesieme... ;)
Miesto: súkromný byt (3-4 zástavky električkou od centra BA), maličká obývačka, max. 7-8 ľudí na gauči + 4-5 na koberci, ostatní sú pozvaní pripájať sa na diaľku, ale nejaký nával nehrozí.
Kto by mal záujem sa zúčastniť a nevie, kde je miesto, môže sa obrátiť na náš email gaychristians.slovakia@gmail.com
Konkrétne modlitebné úmysly môžete napísať aj tu na fórum, či už na verejný level, alebo dôvernejší interný
viewforum.php?f=26
viewforum.php?f=15
VĎAKA KAŽDÉMU KTO SA PRIPOJÍ NA MIESTE ČI NA DIAĽKU!
:idea:
Pace et bene!

someone
Obrázok užívateľa
someone
 
Príspevky: 210
Registrovaný: 14 Sep 2013, 17:04

Re: Modlitebné stretnutia

Poslaťod someone » 03 Máj 2015, 23:13

:idea:
Modlitebné stretká (hlavne hetero kresťanov za nás a nám podobných) „sa“ konečne rozbehli - viewtopic.php?f=3&t=1199#p2232 a to aj veru dosť času zabralo, kým „sa“ to všetko utriaslo, vykomunikovalo, aj osobne obehlo, ale semienka sú zasiate:

- 1 modlitebné stretko mesačné naše interné ekumenické na priváte – stačí 2-3 ľudia v Jeho mene; minulý štvrtok sme boli 3

- 1 modlitebné stretko (hetero modlitebníkov v prvom rade) každý nepárny týždeň v RKC-členov v Quo Vadis pod názvom „Modlitby na ceste...“ – už rok existujúce bez názvu celkom „utajené“, konečne vychádza na povrch ;)

- 1 modlitebné stretko mesačné (hetero modlitebníkov v prvom rade) ECAV-členov za LGBT ľudí možno pod rovnakým názvom (názov tých stretiek už nezávisí od nás... a dobre tak...), zato otvorené pre všetkých bez ohľadu na cirkevné zázemie, pleť, rasu, vek, pohlavie, rod, orientáciu, názory, atď. :idea:

Modlitebné stretnutie v ECAV – dátum ešte neznámy
Modlitebné stretnutie v Dome Quo Vadis už tento utorok 5.5.2015, 19:00
http://www.domquovadis.sk/stranka/pravi ... -quo-vadis
Modlitby na ceste...
Pre tých, ktorým záleží na ľuďoch prežívajúcich homosexuálnu príťažlivosť.
Každý nepárny týždeň v utorok od 19.00 do 20.00, miestnosť Alfa.
Ostatné utorky sú rôzne témy, prezentácie kníh, alebo ďalšie diskusie.


http://www.vyveska.sk/ ešte oznam neprináša

Kto by chcel prísť, môže, s tým, že ide o akciu organizovanú dobrovoľníkmi z RKC na pôde RKC – katolíckej, takže prosíme ozaj o ducha modlitby a mieru, nechceme debatné a už vôbec nie „bojové“ stretnutie, ale mierotvorné/mostotvorné... Vďaka!
:idea:
Pace et bene!

someone
Obrázok užívateľa
someone
 
Príspevky: 210
Registrovaný: 14 Sep 2013, 17:04

Re: Modlitebné stretnutia

Poslaťod jurov » 05 Máj 2015, 14:16

Dal som dnešný Quo Vadis na FB.

Sám za seba sa ospravedňujem za neúčasť, myšlienka je mi veľmi sympatická ale necítim sa na takúto aktivitu. V poslednej dobe som sa stretol s takým prístupom voči homosexualite aj ďalším veciam u niektorých ľudí v rodine môjho priateľa, že fakt neviem či by som dokázal zachovať pokoj a ne-debatu(a ak aj navonok, určite nie vnútri).
Obrázok užívateľa
jurov
 
Príspevky: 368
Registrovaný: 31 Máj 2013, 08:39
Bydlisko: Bratislava

Re: Modlitebné stretnutia

Poslaťod someone » 05 Máj 2015, 18:05

No problem
a plne plne plne chápem.

Veď už som raz písala, že aj Terézia z Lisieux odporúča radšej aj doslova ujsť, ak sa človek necíti na zachovanie pokoja a lásky, a také stavy dôverne poznám (nie raz by som najradšej ušla z niektorých tried, kde učím, aby som im nepovedala niečo sprosté :mrgreen: , viac je to často škola pre mňa než pre tie decká :roll:)

Veď každá podpora aj dobrým úmyslom a krátkou myšlienkou aj na diaľku sa ráta :idea:
Pace et bene!

someone
Obrázok užívateľa
someone
 
Príspevky: 210
Registrovaný: 14 Sep 2013, 17:04

Re: Modlitebné stretnutia

Poslaťod tomasss » 07 Máj 2015, 07:35

Ahoj, aké máte dojmy z tej modlitby? Mne sa to zdalo vcelku sympatické, hoci som sa ruženec už nemohli ani nepamätám :)
Obrázok užívateľa
tomasss
 
Príspevky: 1
Registrovaný: 27 Feb 2015, 08:35

Ďalší

Späť na Pozvánky

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 10 hostia

cron